Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto potreboval premlčať násilie?

.martin Mojžiš .názory

Otázka, koho z mocných má premlčanie znásilnenia po desiatich rokoch chrániť, je, bohužiaľ, úplne prirodzená. Elementárna logika nás vedie priamo k tejto otázke.

Martin Mojžiš

zmena trestných sadzieb a premlčacích dôb za korupciu a ekonomické trestné činy je pochopiteľná a zrozumiteľná. Ide o ochranu konkrétnych „našich“ ľudí pred trestami za zločiny, z ktorých už boli alebo by v dohľadnej dobe mohli byť usvedčení. Nič iné sme od Fica nemohli čakať a nič iné sme ani nečakali.

Ale pridať na poslednú chvíľu do návrhu novely Trestného zákona výrazné zníženie premlčacích dôb za znásilnenie – to je veru iná káva, to pôsobí dojmom absolútne nepochopiteľnej chyby. Ako sa im mohlo niečo také stať? Ako mohli sami seba vmanévrovať do polohy zľahčovateľov jedného z najstrašnejších zločinov? To nevedeli, že táto poloha im nemôže priniesť vo verejnosti (vrátane ich vlastných voličov) nijaké dobré body? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite