Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bizardná žintčica

.martin Mojžiš .názory

Ak slová stratia váhu a povedať sa dá čokoľvek, vynára sa násilie – píše Štefan Hríb. A okrem toho sa vynára aj bezbrehá sloboda – píšem ja.

Martin Mojžiš

nielen pre politikov, ale aj pre novinárov je strata významu slov v podstate požehnaním. Ak každý hovorí a píše čo chce, ak nikto neverí ničomu, môžeme konečne zhodiť okovy pravdy a smelo vpustiť fantáziu do ríše ničoty. Aké možnosti to ponúka sa pokúsime ilustrovať na slovnom spojení bizardná žintčica. 

Podľa dosiaľ nepotvrdených indícií tvoria tieto dve slová poslednú správu, ktorú poslal agent Roger Krowiak zo svojej misie v tuneloch Smeru pod Bratislavou. Vzhľadom na ich zdroj niet ani najmenších pochýb o ich dôležitosti. O ich význame však môžeme len špekulovať.

Podľa prvej hypotézy, zverejnenej Slovenskou informačnou službou, ide o národnú cenu Ministerstva kultúry udeľovanú za kultúru. Podľa tejto hypotézy ministerstvo cenu s takýmto názvom udeľovať neplánuje a informácie o jej plánovaní sú len dymovou clonou, ktorej úlohou je zakryť genderovo nevyvážené vzťahy našej ministerky kultúry s rakúskou ministerkou kultúry Wernerom Koglerom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite