Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Pellegriniho vierolomnosť a Dankov papalášizmus

.martin Horička .názory

Koalícii došla trpezlivosť s opozíciou, námestiam s vládou. Pellegrini sľúbil, že rozpravu neskrátia, a potom ju skrátili. Koaliční poslanci zakročili proti svojim opozičným kolegom silou.

Martin Horička

tak. A máme to tu. Koalícia si definitívne schválila, že o spornom Trestnom zákone sa bude rokovať v skrátenom legislatívnom konaní. Neprekáža, že tento nástroj by sa mal využívať len v krajnom prípade, keď sú ohrozené základné ľudské práva a slobody, alebo ak hrozia štátu „značné hospodárske škody“. Značné hospodárske škody štátu síce nehrozia, hrozia však „našim“ ľuďom, ktorých základné ľudské právo na honosné vily z peňazí daňových poplatníkov bolo v poslednom čase opakovane pošliapavané. 

Vláda sa preto rozhodla túto nespravodlivosť napraviť – čím skôr, tým lepšie. Nejeden starý známy Fica a spol. čakajúci na súdny proces totiž potrebuje zmeny Trestného zákona ihneď, aby sa vyhol, slovami ministra spravodlivosti Borisa Suska, nehumánne vysokým trestným sadzbám. 

Problém je, že poslanci opozície s takouto „humanizáciou“ trestného práva nesúhlasia a snahám vlády hádžu polená pod nohy vo forme parlamentných obštrukcií. Tento týždeň si však vláda povedala, že dosť bolo slobody v parlamente, v stávke je sloboda našich druhov, a preto dala tvrdohlavým pokusom opozície o ochranu právneho štátu jednoznačnú stopku. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite