Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Facka Ficom

.marína Gálisová .názory

Ak nemusíte, nechoďte po tieto dni na Reddit. A ak už tam idete, radšej si nezadávajte kľúčové slová Slovakia, Ukraine, NATO, help či Robert Fico.

Marína Gálisová

ale dobre, povedzme, že ste to urobili. V tom prípade ste si vyslúžili striedavo ľadový a horúci pot a záchvaty intenzívnej hanby. Za Roberta Fica a jeho vyjadrenia o Ukrajine. Za to, že zalieza pod pazuchu Viktorovi Orbánovi. Na Reddite totiž Slovensko – Ficovo Slovensko – momentálne schytáva na jedno i druhé líce. Rozhorčení diskutéri nás označujú za kolaborantov ruského agresora. „Vyhoďte Slovákov z NATO!“ píšu. „Načo im máme posielať naše európske peniaze?“ trpko sa pýtajú. „Čo sú to na tom Slovensku za Putinovi kolaboranti?“

Otrepávajú nám Fica o hlavu sprava aj zľava. Fackujú nás ním, ale vlastne ani nemusia. Nás fackuje aj hanba – tých, ktorí nie sme ani kolaboranti, ani Putinove podržtašky, ani orbánisti, ani tichá otupená masa. Štípe to – a preto tí, ktorí to nechcete pocítiť, na ten Reddit radšej ani nechoďte.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite