Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Antivaxer, komunista, ale aj opozícia špiniaca dobré meno Slovenska

.martin Horička .názory

Demonštrácie naberajú s každým ďalším týždňom na sile. Pellegrini sa začína pod tlakom vykrúcať, Fico, naopak, pritvrdzuje a ďalej útočí na opozíciu aj právny štát.

Martin Horička

ďalší týždeň priniesol ďalšie protesty. Vládna novela Trestného zákona vyhnala do ulíc tisíce ľudí po celom Slovensku. Námestie SNP v Bratislave zaplnilo zhruba 26-tisíc nespokojných občanov, ktorí prišli vyjadriť svoje znechutenie nad „prokorupčnými“ zákonmi koalície. „Brzdite, pán Fico,“ vyzval premiéra Michal Šimečka. „Ste opitý mocou. Brzdite, inak narazíte. A nielen do stĺpa.“

V parlamente zatiaľ koaličný valec brzdili poslanci opozície. Hoci je vďaka ich obštrukciám schválenie novely Trestného zákona stále v nedohľadne, vláde sa podarilo pretlačiť Národnou radou tzv. kompetenčný zákon, ktorý predtým vetovala prezidentka. Zákon so sebou prináša hneď niekoľko pochybných zmien, nie však úplne zásadných – okrem vytvorenia nového ministerstva cestovného ruchu a športu. To vznikne od 1. februára pod kuratelou SNS, budované bude teda nepochybne na solídnych základoch.

Jeho vznik je sám o sebe problematický skôr zo stránky finančnej, ako z tej programovej. Asi nebude ďaleko od pravdy tvrdenie, že Andrejovi Dankovi nejde veľmi o blaho slovenského cestovného ruchu, nebodaj športu, ale zaujímavý je preňho rezort ako taký, s ministrom, novými kanceláriami a so všetkými tými teplými miestečkami pre jeho straníkov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite