Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pred očami sa nám rodí Slovenská kriminálna republika

.marína Gálisová .názory

Andrej Danko v noci nabúral do semafora, ušiel z miesta činu a policajti ho museli vypátrať podľa olejovej škvrny ako posledného stokára. To je len čerešnička na torte posledných dní a malá ochutnávka dní budúcich.

Marína Gálisová

andrej Danko je síce právnik, ale evidentne nevie, že z miesta nehody sa neuteká. „Trafil som stĺp, no a čo, všetko zaplatím, som poistený, nie je to žiadny problém. Všetko je ohlásené na polícii,“ reagoval na otázky, prečo v noci nehodu nehlásil polícii. Vraj by bol spísal správu o nehode, ale na mieste nebolo nikoho, s kým by to urobil. Zvláštna to myseľ, v ktorej sa možnosť privolať políciu evidentne nemihla. Mimochodom, nebola to škodová udalosť, bola to nehoda, aspoň podľa právnikov, ktorí sa vo veci vyznajú evidentne lepšie ako Andrej Danko. Predseda SNS pri svojej nočnej jazde poškodil semafor, čo je verejnoprospešné zariadenie, a to je nehoda automaticky, pretože nejde o výšku škody, ale o typ poškodeného zariadenia.

Andrej Danko mohol mať niekoľko dôvodov, pre ktoré z miesta nehody ušiel. Niektoré z nich sa zistiť dajú aj spätne, iné nie. Nedá sa s istotou povedať, že jazdil pod vplyvom alkoholu či inej neprípustnej látky, ale nedá sa to ani s istotou vylúčiť. (Pravdaže, nedá sa vylúčiť ani nepozornosť, rozjarenosť z iných príčin, ako sú omamné látky, nedá sa vylúčiť vlastne vôbec nič, pretože Andrej Danko máva problémy s pozornosťou i voči základnej vetnej stavbe, nie to voči verejnoprospešným zariadeniam stojacim pri vozovke.) 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite