Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Juraja Petroviča: Rusko je teroristický štát

.juraj Petrovič .názory .názor

Udalosti posledných dní a týždňov komentuje Juraj Petrovič.

Juraj Petrovič

rusko je teroristický štát 

Opakovanie je matkou múdrosti. Keďže ide o prvé vydanie tejto rubriky v novom roku, nezaškodí si zopakovať tri dôležité pravdy z roku minulého. Rusko je teroristický štát a Ukrajina musí vyhrať. Rusko už najneskôr od roku 2014, keď obsadilo ukrajinský Krym a vytvorilo separatistické republiky na východnej Ukrajine, vedie s Ukrajinou vojnu. Tú eskalovalo 24. februára 2022 do plnoformátovej vojny. 

Nádej Putina, že do troch dní bude v Kyjeve oslavovať „demilitarizáciu a denacifikáciu“ Ukrajiny, sa rozplynula ako obláčik smradľavého ruského tabaku. Najmä pre strach Západu z ruských hrozieb a dnes už aj pre rozhádanosť, únavu a sabotáže zo strany Putinovho poskoka Orbána je pomoc ukrajinským bojovníkom nedostatočná. Ich boj je ale kľúčový pre prežitie svetového poriadku, kde si mocní a veľkí nemôžu beztrestne zobrať územie menších a slabších. Ak prehrá Ukrajina, prehráme všetci. 

izrael má právo zničiť Hamas 

7. októbra prepadli teroristi z pásma Gazy Izrael. Zavraždili približne 1500 ľudí vrátane batoliat a seniorov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite