Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Plné námestia odkázali Ficovi, že jeho valec tak ľahko neprejde

.marian Jaslovský .názory

Slováci sa pohybujú v zvláštnych cykloch: 1. Niečo sa dobre vyvíja. 2. Zvolíme zlo. 3. Zlo robí zlo. 4. Postavíme sa zlu. 5. Zlo poodíde. A zasa dokola od bodu 1. Ale že občiansky odpor vypení po voľbách tak rýchlo a tak prudko, s tým sme nerátali. A hlavne s tým určite nerátala Ficova gaunerská banda.

Marian Jaslovský

včera vypenil tretíkrát, čo sa týka zhromaždení na námestiach. Prvé bol len v Bratislave, tretie už prebiehalo celkovo v dvanástich mestách a účasť nebola vôbec symbolická. Presné odhady budú zrejme pribúdať, zatiaľ takto: Bratislava: 15-18 000, Prešov 3000, Banská Bystrica 2000 a ďalšie väčšie mestá väčšinou nad 1000 ľudí. 

Je z viacerých dôvodov veľmi dobré, že protesty nie sú len záležitosť občianskych aktivistov, ale iniciovala ich opozícia. To, čo strany odlišuje a tie doslova priepastné rozdiely nie sú momentálne podstatné. To pripomína protimečiarovské vzopätie. Prvá úloha je skrátka zjednotiť sa proti Ficovi tak, aby to prinieslo konkrétne výsledky. 

Napríklad v blízkych prezidentských voľbách. Kým Pellegrini začal kampaňovať rozdávaním našich peňazí dôchodcom, Ivan Korčok bude zvolený (poviem to tak pateticky) z túžby po lepšej spoločnosti. Tieto zhromaždenia (a vôbec, gaunerstvá vlády) mu určite pomôžu. A bude zvolený?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite