Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Soros, Ficove potkany a vlastizradcovia

.martin Horička .názory

Prehľad všetkého dôležitého, čo sa za uplynulý týždeň stalo v našom parlamente.

Martin Horička

hoci sa blížia sviatky, poslanci si tento týždeň ani chvíľu neoddýchli. Okrem pondelka rokovali každý deň, v stredu a vo štvrtok dokonca až do polnoci. Tieto ich nočné šichty sú výsledkom kombinácie snahy koalície o čo najrýchlejšie schválenie niekoľkých sporných zákonov a zároveň snahy opozície o čo najväčšie zdržanie ich prerokovania. Je to zápas, ktorý opoziční poslanci síce nemôžu vyhrať, ale môžu svojim koaličným kolegom ich víťazstvo značne sťažiť.  

Účinný nástroj, ako upozorniť na pofidérne zámery koalície, je tiež zvolať do ulíc ľudí. Fico a spol. zrejme s takouto formou odporu nepočítali, určite kalkulovali s povolebnou letargiou a znechutením bežného občana z politiky. Utorkový protest pred Úradom vlády, ktorý spoločne zorganizovali progresívci s liberálmi a konzervatívcami, mal neočakávane veľkú účasť, pretože sa ukázalo viac ako desaťtisíc ľudí, čo na slovenské pomery rozhodne nie je malé číslo. Do ulíc pritom ľudia nevyšli len v Bratislave, ale aj v Košiciach, Nitre a ďalších mestách. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite