Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo sa s nami stalo v roku 2023?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Rok 2023 sa na Slovensku končí ďalším pokusom u únos jeho inštitúcií. Súčasne sa ale začala formovať odhodlaná verejnosť, ktorá je vždy začiatkom pozitívnej zmeny. 2023 je teda rokom pádu, ale zrejme aj rokom zrodu niečoho nového.

Štefan Hríb

rok 2023 ukončil éru matovičovskej garnitúry, ktorá chcela byť najlepšou vládou od roku 1989. Napokon bola jednou z najhorších, keď zničila dôveru v spoločnosti a svojím nezodpovedným konaním vydala Slovensko znovu do rúk jeho únoscov. To, že Smer vyhral voľby, je, samozrejme, aj dôsledok jeho posunu k extrému so všetkými jeho nástrojmi. Ale primárna zodpovednosť za výsledok volieb leží na pleciach tých, ktorí mali ústavnú väčšinu, no Slovensku dali Žilinku, nedospelé spory, rozdelenie, nárokovú mentalitu a v dôsledku napokon aj návrat Smeru. Toto je historické zlyhanie. 

Rok 2023 sa však nečakane stáva aj začiatkom čohosi nového. Znovu zaplnené námestia v decembri ukázali, že veľká časť verejnosti nerezignovala na lepšie Slovensko. Toto je správa roka – verejná objednávka po spravodlivosti a slobode trvá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite