Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ficov a Pellegriniho problém

.juraj Petrovič .názory

Dnes sa opäť zišlo na námestiach nemalé množstvo ľudí. Tri postrehy z týchto demonštrácií, ktoré mi napadli cestou domov.

Juraj Petrovič

po prvýkrát sa v Bratislave zišlo tak veľa ľudí na demonštrácii, organizovanej politickými stranami. Po desaťročiach občianskych protestov, ktoré sa prísne separovali od politických strán, je to prejav dozrievania spoločnosti. Nič proti občianskym protestom, ale politika je vecou politikov, a tak aj organizácia protestov proti vlád patrí do rúk opozície. Je dobre, že to ľudia pochopili a prišli. Vytvára to tlak na Fica s Pellegrinim, ale na druhej strane aj na opozičné strany, aby dôveru, ktorú im ľudia svojou účasťou na „ich“ proteste dali, nepremrhali politikárčením či kšeftovaním s koalíciou. Myslím, že je zrejmé, koho mám najmä na mysli.

Peter Pellegrini bol okrem Fica najspomínanejší politik koalície. Richard Sulík ho citoval, Michal Šimečka ho nazval podržtaškou. Vytiahnutie Pellegriniho na svetlo a jasné pomenovanie jeho spolupáchateľstva na pokuse o deštrukciu právneho štátu je veľmi dôležité pre výsledok jeho pokusu o prezidentský palác, za ktorý vykšeftoval vstup do koalície s Ficom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite