Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kedy, ak nie teraz, kto, ak nie občania

.eugen Korda .názory

Vládna koalícia sa chystá v najbližších dňoch rozobrať právny štát na márne kúsky. Robert Fico z kapitánskeho mostíka so sarkastickým úškrnom velí tejto dlhodobo pripravovanej deštrukcii. Jej jediným cieľom je zničiť inštitúcie, ktoré tu dvadsať rokov viac či menej úspešne bojovali s organizovaným zločinom.

Eugen Korda

ficovi kamaráti a politickí spojenci vidia, že sa môžu na neho spoľahnúť. Kauzy sa prestanú vyšetrovať a na slobodu sa skôr či neskôr dostanú zrejme aj ľudia, ktorých sa už podarilo usvedčiť. Môže bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik začať strihať meter? Pošlú Mariánovi Kočnerovi o pár mesiacov do väzenia civilné šaty?

Pod pojmom organizovaný zločin si netreba predstavovať len mafiánov tak, ako ich poznáme z akčných filmov. U nás sa často vozia v štátnych limuzínach chodia na spoločenské podujatia a tam hrdo vystavujú svoje nezákonne získané majetky a moc s tým spojenú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite