Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Šutaj Eštok neodvolaný, opoziční poslanci absentujúci, bizár slovenský

.martin Horička .názory

Prehľad všetkého dôležitého, čo sa za uplynulý týždeň stalo v našom parlamente.

Martin Horička

odvolávanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka skončilo tak, ako skončilo, lebo sa inak skončiť ani nemohlo. Namieste je otázka, či skôr ministrovu pozíciu neposilnilo, a on tak môže pokračovať vo svojich čistkách s ešte väčším sebavedomím a razanciou ako doteraz.

Rozprava v parlamente trvala takmer týždeň. Opoziční poslanci vyčítali ministrovi najmä jeho zásahy v polícii. „V prvých dňoch vo funkcii vyštval z Policajného zboru vyšetrovateľov, ktorí vyšetrovali kauzy jeho koaličných partnerov,“ upozornil napríklad Michal Šimečka.

„Všetko, čo sa tu deje, sa deje zákonne,“ kontroval mu minister Richard Raši (Hlas) a poslanec Tibor Gašpar (Smer) k tomu ešte dodal: „Celá táto schôdza bola podľa mňa predčasná, mohli ste počkať na jeho prvé kroky v úrade.“ No prvé kroky ministra sme už predsa videli. Práve tie boli podnetom na jeho odvolanie. Hoci je pravda, že prišlo v neštandardne krátkom čase.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite