Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Vládne to najhoršie v nás - a preto bude vláda odmietnutá

.štefan Hríb .názory .editoriál

Brutálny nástup novej moci vyvoláva obavy, v skutočnosti je však novou šancou pre demokratický tábor. Nová moc sa rozhodla podobne ako pán Mečiar v roku 1994 – a podobne aj skončí.

Štefan Hríb

život je príliš krásny na to, aby bol úplne zahltený tým, čo sa na Slovensku vyvinulo z politiky. Áno, pohľad na politickú elitu nie je radostný, a áno, už prvé kroky novej moci dosvedčujú, že jej vplyv na životy ľudí bude invazívny. Ale život je oveľa viac než nejaká aktuálna moc. To, že tu postupne – aj vinou bývalej koalície – znovu vznikla socialistická mentalita, v ktorej musí všetky naše problémy a dokonca aj chyby riešiť štát, má okrem iného za následok, že ak je štát v zlých rukách, potom aj samotný náš život prestáva byť pekný. Nie je to pravda – ani po týchto nepodarených voľbách.

Život je však príliš krásny aj na to, aby sme sa teraz uzavreli do svojich súkromí. November 1989 bol spoločným záväzkom miliónov ľudí starať sa o veci verejné a práve táto možnosť robí život v slobodných spoločnostiach plnším. Nebyť tu len sami pre seba život rozširuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite