Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Štvrtá vláda Smeru

.štefan Hríb .názory .editoriál

Matovičovský typ vládnutia priniesol definitívne ovocie – Slovensko má po štvrtýkrát vládu dominovanú Smerom. Je to zostava urazená vyšetrovaním únosu štátu, ktorá navyše závisí od extrému. Čo všetko to znamená pre najbližšie roky?

Štefan Hríb

najskôr treba vláde uznať, že je výsledkom volieb, a akokoľvek sa mnohým nemusí a ani nemôže páčiť, je to legitímna vláda tejto republiky. Toto nemohla – a nesmela – zmeniť ani pani prezidentka. Vážená vláda, vážené ministerky a ministri, je len na vás, ako s mocou tentokrát naložíte a kam posuniete Slovensko.

Predstava, že pôjde o vládu poučenú z chýb minulosti, je však iluzórna. Táto zostava nepovažuje únos štátu za svoju chybu, ale za svoje právo, ktoré bolo na chvíľu drzo pošliapané. Navyše, ochrániť sa navzájom pred vyšetrovaním je jej najsilnejším putom, ešte silnejším než nové biznisové možnosti. Z tohto hľadiska budú najbližšie roky znovu vyčerpávajúcim sporom o spravodlivosť, právny štát a funkčnosť ústavných orgánov Slovenskej republiky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite