Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Kto vystrelil tú raketu?

.marína Gálisová .názory ..týždeň

EÚ pomáha Gaze materiálne už dlhé roky. Časť tejto pomoci však končí prerobená na zbrane teroristov. Čo by Gaze pomohlo najviac?

Marína Gálisová

súcit a spochybňovanie 

Izrael rozbieha zásah v Gaze a na sociálnych sieťach hučí pobúrenie – neraz od tých, ktorí sa takto nepoburovali pri útoku Hamasu na Izrael. Tvrdia, že Izrael pácha genocídu a že Gaza je koncentračný tábor. Nič proti súcitu. Každého zmareného života je škoda. Ale tieto diskusie cudne obchádzajú skutočnú otázku: Kto je iniciátor toho, čo sa pri zásahu Izraela udeje v Gaze?

Odpoveď na ňu je jedna: Hamas, ktorého ľudia masakrovali izraelských civilistov, mužov, ženy, starcov, novorodencov. Zabili ich 1000 za jediný deň. Keď teda môže niekto operovať v súvislosti s Gazou termínmi ako koncentračný tábor, dá sa povedať aj toto: spochybňovači izraelského práva na obranu, necítite svoju mentálnu podobnosť so spochybňovačmi holokaustu? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite