Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Vláda pána Fica ako zrkadlo

.štefan Hríb .názory .editoriál

Výkon predošlej koalície a jej volebné vysvedčenie sa rýchlo pretavili do takej necivilizovanej podoby novej vlády, akú ešte Slovensko nemalo. Mnohých to zvádza k zlomeniu palice nad celou krajinou. Je to realistický pohľad?

Štefan Hríb

štát, ktorý vážne diskutuje o tom, či má byť pán Huliak ministrom životného prostredia, a ktorý považuje za normálne, že post ministra kultúry predhodí väčšina rovno nekultúre, vyzerá veľmi nevkusne. A čo o nás vypovedá, že post ministra vnútra bez väčších protestov získa pán Šutaj Eštok, ktorý vyšetrovateľov NAKA uráža a súčasne vyháňa z územia Slovenska, akoby ani neboli občanmi tejto republiky? A širšie – čo sme o sebe povedali tým, že unesený štát vyhral voľby?

To všetko zvádza k úvahe, že sme poddanský, plebejský, nevzdelaný národ, že akosi historicky nemáme na kultúrnu štátnosť, ale len na územie, a že teda výsledok volieb nie je ani tak daný kolosálnymi chybami demokratov, ale že je skôr dôsledkom dlhodobých vlastností nás všetkých, celého spoločenstva tejto krajiny.

Je to tak? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite