Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Pellegrini, politik, ktorý nechcel dospieť

.marína Gálisová .názory

Peter Pellegrini oznámil, že predsedníctvo Hlasu rozhodlo: pôjdu do vlády so Smerom a so SNS. Peter Pellegrini dospel na koniec svojej hry na dospelého politika.

Marína Gálisová

rozprávku o Petrovi Panovi, chlapcovi, ktorý nechcel dospieť, asi pozná dosť ľudí. Teraz však je dôležitejší skutočný príbeh o Petrovi Pellegrinim, ktorý sa pokúsil osamostatniť od Roberta Fica, dozrieť na politika demokratického typu (a možno aj európskeho formátu). Nedokázal to (a možno ani nechcel.)

Nedokázal totiž vybudovať stranu, ktorá by bola čímkoľvek iným ako špajzou plnou oportunistov, čakajúcich, kedy z nej vyjdú a nájdu si uplatnenie. Možno to bolo tak, že aj Peter Pellegrini bol iba oportunista, možno od začiatku len čakal, čo bude na koniec najvýhodnejšie: či ísť s demokratickými silami, alebo sa vrátiť do nedemokratického náručia Roberta Fica.

Ale možno tento Peter Pellegrini aspoň chvíľu skutočne chcel byť niečo viac, chcel v sebe nájsť niečo lepšie. Možno. Ak je to tak, tak musí cítiť poníženie. Lebo sa mu to nepodarilo a Robert Fico si ho pritiahol naspäť, ako keby ho bol aj s tým jeho Hlasom po celý čas držal na tenkom, ale pevnom povrázku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite