Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.iný pohľad Juraja Petroviča: Smútok, hnev alebo zmysel?

.juraj Petrovič .názory .iný pohľad

Už počas volebnej noci, keď začínalo byť postupne zrejmé, že exit poll, v ktorom viedlo Progresívne Slovensko, sa nezopakuje vo výsledkoch, začali na sociálnych sieťach zaznievať zo strany demokratických voličov najrôznejšie hlasy.

Juraj Petrovič

aj keď väčšine voličov nejde o život, priebeh emócií sa dá hodnotiť aj na základe piatich stupňov smútenia, ktoré popísala psychiatrička Elisabeth Kübler-Rossová.Tá sa zaoberala psychológiou umierania a smrti, no neskôr rozšírila význam týchto stupňov aj o menej tragické udalosti. Takže ju môžeme použiť aj na výsledok volieb.

Prvým stupňom je popieranie. Týmto stupňom si väčšina voličov prešla hneď počas volebnej noci. Definitívne výsledky ich posunuli rovno do ďalších stupňov. Niektorí sa nahnevali a preklínajú voličov Smeru, Hlasu či SNS. Hnevajú sa teda na spoluobčanov, ktorí volili pod paľbou dezinformácií a unavení neskutočným chaosom Matovičovej a Hegerovej vlády. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite