Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Matovičov objav, Sulíkov štýl, a realita

.štefan Hríb .názory

Bombastické odhalenie expremiéra o svojom kolegovi z vlády tesne pred voľbami vyzerá na prvý pohľad vážne, ale pri pozornom skúmaní reality je to len ďalšia zákernosť. Prečo?

Štefan Hríb

pán Matovič, ktorý má problém s vlastnými percentami, presviedča pár dní pred voľbami verejnosť, že predseda SaS konal v jeho vláde v prospech Penty. Dôkazom má byť sms komunikácia medzi pánom Sulíkom a pánom Haščákom.

Čo hovoria elementárne fakty?

1. Pán Matovič neuvádza zdroj svojej informácie, znovu sa utieka len k akémusi sprostredkovateľovi a miliónovej ponuke, ktorú odmietol, no súčasne ponúkané informácie získal zadarmo. Vtipné. Nie je to prvý krát, už pri svojom vstupe do politiky oznamoval, že mal miliónovú ponuku, neskôr sa to tiež stalo vtipom. Ak je to tak aj teraz, nič nové. A ak teraz získal reálnu súkromnú komunikáciu konkrétnych osôb, je to nelegálny, no vlastníkovi OĽaNO vlastný spôsob verejného pôsobenia. Oboje Slovensku významne škodí.

2. Je dostatočne známe, že OĽaNO chcelo vytlačiť súkromný sektor zo zdravotníctva, a to aj za cenu poškodenia pacientov, ktorí sú poistení v Dôvere a Unione. Malo to byť v spravodlivom hneve namierené proti Pente, lenže dôsledky by niesli státisíce občanov tejto krajiny. SaS, ale aj ďalší koaliční politici naopak odmietali trestať občanov namiesto konkrétnych páchateľov čohokoľvek, a robili dobre. Nepodarilo sa im to úplne, ale niečomu zabránili. Odmietanie neproporčnej pomoci štátnej poisťovni na úkor tých súkromných nie je dôvodom na kritiku, ale na ocenenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite