Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ťah Haščákom

.juraj Petrovič .názory

Človeku sa to už ani nechce komentovať. Ale nakoniec, je potrebné povedať k tomu aspoň pár slov, aby bolo jasné, že toto nie je v poriadku. Samozrejme ide o posledný ťah Igora Matoviča proti Richardovi Sulíkovi.

Juraj Petrovič

igor Matovič zverejnil údajnú komunikáciu Richarda Sulíka s Jaroslavom Haščákom. Obsahom má byť zastavenie Matovičovho nápadu pomoci VšZP cez navýšenie základného imania namiesto zvýšenia platieb štátu za svojich poistencov. 

Tak si to trochu rozoberme. Záchrana krachujúcej VšZP cez navyšovanie základného imania bol skutočne Matovičov nápad a ako mnohé Matovičove nápady to bolo nefér riešenie voči ostatným poisťovniam, nielen Dôvere. Vyjadrené ešte veľmi slušne.

To, že sa ho Sulík pokúsil zastaviť, je v súlade s programom SaS a postojmi k zásahom štátu v zdravotníctve. Je preto logické, že niekto, kto vlastní zdravotnú poisťovňu, ktorej Matovičov nápad mohol uškodiť, kontaktoval názorového odporcu tohto nápadu a žiadal ho o pomoc. Deje sa to stále. Ľudia z biznisu a ďalších vrstiev spoločnosti majú kontakty na politikov a snažia sa cez nich chrániť svoje záujmy. Je vecou politikov, aby ustáli tlak na ochranu záujmov vtedy, keď ide za hranice etiky. V prípade Matovičom zverejnenej komunikácie vidíme, že si Sulík vyžiadal podklady, Matovičov nápad zablokoval a zásluhu pripísal Jane Bittó Cigánikovej. To je celé. Kde je aký škandál?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite