Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putinova samovražedná sekta na ceste do Severnej Kórey

.marína Gálisová .názory

Putinská ideológia javí znaky sektárstva, čo vie každý, kto skúsil presvedčiť zarytého putinofila argumentmi. Je to vražedná sekta, to už vieme. A bude aj samovražedná? Odpoveďou je Severná Kórea.

Marína Gálisová

samovražedných siekt poznajú dejiny veľké množstvo a otázka, či k nim patrí aj sekta putinofilov, vyzerá skoro zbytočne. Veď ako inak, než samozničením sa môže zavŕšiť osud sekty, ktorá chce násilím dostať pod svoju kontrolu územia, ktoré jej nepatria, neštíti sa vraždiť nevinných, vytvára si mytológiu smrti, uctieva smrť za vlasť (čítajme, za Putina)? 

Ako inak by mohla dopadnúť diktatúra, ktorá konzistentne svojich najlepších ľudí vraždí, väzní, vyháňa – a tých ostatných vytrvalo ubíja a zbavuje životnej energie a snahy čokoľvek zmeniť na zlej situácii?

Ako inak by mohla skončiť vláda, ktorá svojich občanov v mene prežitia oberá o pud sebazáchovy? Pretože k pudu sebazáchovy u človeka neoddeliteľne patrí snaha o pokrok a zlepšenie životných podmienok pre seba, svoju rodinu, svojich potomkov, svoje spoločenstvo. Bez tejto snahy o zlepšenie – teda aj o slobodu – je prežitie biednym vegetovaním a v zásade úpadkom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite