Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Koho voliť?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Voľby sú o pár dní a reálne hrozí kompletný návrat uneseného štátu. Ale práve ten je ešte možné odvrátiť – preto sme ešte v júni prišli s iniciatívou Ak neprídeš voliť a preto dnes opakujeme, že ísť voliť je veľmi dôležité.

Štefan Hríb

pred letom bol na tomto mieste tento text:

Asi ste sklamaní z povolebného výkonu demokratickejšej časti Slovenska. Aj my. Asi si aj preto kladiete otázku, či vôbec máme na fungujúci štát. Aj my. A asi vám preto napadlo aj to, či vaša opakovaná účasť vo voľbách má naozaj tú váhu, o ktorej sme v Novembri 1989 snívali. Aj nám. Ak ale uvažujete, že pre toto všetko – a mnohé iné – v septembri nepôjdete voliť, v tomto sa rozchádzame.

Vôbec si nemyslíme, že na takúto „pasívnu rezistenciu” nemáte právo. Máte. A rozumieme aj vášmu znechuteniu zo spôsobu, akým si Slovensko už 30 rokov spravujeme. Dovoľte nám ale trvať na tomto: Nie je jedno, ak nám pre volebnú neúčasť slobodných ľudí bude znovu vládnuť unesený štát. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite