Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za Fica a Danka sa kradlo aj na ministerstve obrany

.eugen Korda .názory

Pri predražených obranných technológiách pre Vojenské spravodajstvo došlo v rokoch 2013 až 2020 k spôsobeniu škody vo výške najmenej 74 miliónov eur. Polícia vzniesla obvinenie voči 16 fyzickým a dvom právnickým osobám. Okrem iných, medzi obvinenými figurujú bývalí riaditelia Vojenského spravodajstva Ľubomír S. a Ján B. Tiež bývalý generálny riaditeľ spravodajskej televízie Michal G. či exprezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin K.

Eugen Korda

dnes sme sa dozvedeli, akým spôsobom sa počas vlád Roberta Fica kradlo na Ministerstve obrany. Verejnosť však už pravdepodobne zabudla na meno človeka, ktorý začal odhaľovať, ako sa tunelovali finančné zdroje Vojenského spravodajstva, ktoré spadalo pod toto ministerstvo. Ten odvážny muž sa volal sa Vladimír Suchodolinský. 

Po tom, ako sa vrátil z misie na Ukrajine začal s poverenia svojho nadriadeného Romana Mikulca, vyšetrovať podvody vo Vojenskej spravodajskej službe a vo Vojenskom obrannom spravodajstve. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite