Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nepočúvnime všetci Matúša Kostolného

.martin Mojžiš .názory

Matúš Kostolný, šéfredaktor Denníka N, napísal článok, v ktorom do istej miery vyzýva ľudí voliť Progresívne Slovensko. Nie explicitne, ale implicitne. Trochu sa toho článku obávam.

Martin Mojžiš

matúšov článok sa volá Smer musí vo voľbách prehrať, inak ho nik nezastaví. Je to dobre napísaný text, ktorý na záver odporúča voliť nielen PS, ale aj SaS, prípadne Demokratov. Napriek tomu sa mi zdá byť posolstvo článku nie celkom symetrické. Podľa mňa Matúš nakoniec predsa len hovorí toto: najdôležitejšie je, aby vyhralo PS, lebo len vtedy nebude Smer zostavovať vládu. 

Osobne si myslím, že ak Matúš naozaj hovorí toto, tak sa mýli. Podľa mňa je najdôležitejšie, aby PS malo s kým zostaviť vládu. Či dostane túto príležitosť hneď po voľbách alebo až neskôr, to je síce dôležitý, ale nie rozhodujúci faktor. Rokovania o zostavovaní vlády povedú Fico a Šimečka tak či tak paralelne, takže podstatné nie je to, kto bude mať prvý poverenie od prezidentky, ale to, kto získa väčšiu podporu koaličných partnerov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite