Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Dva týždne pred voľbami

.štefan Hríb .názory .editoriál

Voľby sú tak blízko, že je už možné pomenovať ich obsah. Unesenému štátu sa podarilo verejný priestor zahltiť agresivitou a ruským videním sveta, časť demokratického tábora vsadila na kultúrne vojny. Aká je to správa?

Štefan Hríb

stratégia Smeru sa v čase menila. Hneď po voľbách bol trochu zľaknutý, neskôr sa neférovo vyviezol na trápení pandémie, ešte neskôr, pri stíhaniach a súdnych verdiktoch nad svojimi nominantmi, vyhlásil čierne za biele – a prešlo mu to. A tak, posmelený, napokon tento týždeň kompletne prebral ruské videnie sveta, vojny a mieru, čím úplne poprel životný záujem Slovenskej republiky – a znovu mu to prešlo.

Táto až neuveriteľná premena porazeného na potenciálneho víťaza sa však neuskutočnila vďaka jeho politickej genialite, ale pre tragické trojročné zlyhanie demokratického tábora. Z tohto hľadiska vyznievajú všetky dnešné nápady a volebné sľuby bývalých vládnych strán až tragikomicky. Veď ste mali v rukách všetku moc, páni a dámy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite