Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tri týždne pred voľbami

.štefan Hríb .názory .editoriál

Dalo by sa predpokladať, že s tým, ako sa blížia voľby, bude rásť aj zodpovednosť demokratických síl pri voľbe slov a činov. Lebo veď naozaj ide o veľa. Deje sa to?

Štefan Hríb

sme tri týždne pred voľbami. Karty sú rozdané jasne – na jednej strane je minulosť uneseného štátu a jeho prezlečená súčasnosť, prejavená príklonom k totalitnému Rusku, na druhej strane sú sily, ktoré korupciu ako zmysel štátu odmietajú a v pomoci Ukrajine vidia prihlásenie sa k slobode a životu. Lenže ani takto rozdané karty zatiaľ nestačia na rozumný postup demokratických síl.

Konkrétne?

Po skúsenosti s mohutnou utečeneckou vlnou z roku 2015, ktorá bola Smerom hrubo zneužitá vo volebnej kampani, by sa dalo očakávať, že demokratické sily sa argumentačne vyzbroja a každé leto zbystria pozornosť. Ale je rok 2023 a zneužitie utečeneckej otázky Smerom znovu oslabuje nepripravený demokratický tábor.

Po skúsenosti bývalej koalície s vládnutím, ktoré si sami zničili vzájomnými konfliktmi, by sa dalo očakávať, že aspoň niečo pochopia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite