Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Demokratické ticho

.juraj Petrovič .názory

Viktor Orbán prepustil 1500 prevádzačov a to, pochopiteľne, viedlo k zvýšeniu počtu migrantov na slovenskej hranici. Robert Fico začal okamžite kričať, že vláda je neschopná a že on po voľbách „problém“​ s migrantmi vyrieši.

Juraj Petrovič

ak niekto ešte stále neverí, že toto je koordinovaná snaha o likvidáciu demokracie na Slovensku, tak je podobne naivný ako ľudia, čo koncom 30. rokov verili, že je možné uzavrieť dohodu s Hitlerom a on ju aj dodrží. Tak ako oni, môžeme sa aj my prebudiť do veľmi škaredého rána.

Viktor Orbán, rovnako ako Lukašenko, sa už dávno zmenil v poslušného sluhu pána Putina. V roku 2015 Bašár Asad s pomocou ruskej armády a Prigožinových wagnerovcov vyvolal masovú vlnu utečencov zo Sýrie. Ak bolo Asadovým cieľom ovládnutie Sýrie a zničenie povstalcov, Putinovým cieľom bolo už vtedy, rok po anexii Krymu, destabilizovať demokratické režimy v Európe a pomôcť spriazneným politikom v európskych krajinách získať vplyv. Podobne je tomu aj s nenávisťou k LGBTI+ komunite, ktorú Kremeľ podporuje dlhodobo všade, kde k tomu dostane príležitosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite