Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mladá redakcia .týždňa štartuje, držte sa!

.gabriela Sedmáková .mladi

Mladá redakcia v .týždni sa rodila postupne — začala jednou stážistkou a rástla ďalej vďaka ďalším členom, ktorí sa časom pridávali.

Mladá redakcia .týždňa štartuje, držte sa!

Zastúpení sú v nej stredoškoláci, vysokoškoláci a mladí dospelí, pochádzajúci z celého Slovenska. Plánujú sa sústrediť na kultúru, spoločenské dianie aj na politickú situáciu doma aj v zahraničí. Spájajú ich spoločné hodnoty a túžba zjednodušiť prístup mladých ľudí ku kvalitnej žurnalistike. Chystajú projekty, rôznorodé tematicky aj formátovo – podcasty, audiovizuálne relácie, a samozrejme aj texty (ktoré nebudú prvý rok spoplatnené). Cieľom mladej redakcie je prinášať obsah, ktorý osloví publikum v rôznych vekových kategóriách, no srdcové zostanú témy, ktoré trápia ich generáciu a ktoré oni sami nevidia v médiách dostatočne reprezentované. Mladá redakcia v .týždni chce byť spojivom medzi generáciami – chce pomôcť mladým ľudom orientovať sa v problematikách, ktoré tradične riešia starší, a tým zasa poskytnúť sondu do myslenia a života mladších. Mladí redaktori veria, že tak, ako demokracia stojí na dialógu, tak je pre zdravé rozvíjanie sa spoločnosti esenciálne nájsť spoločnú reč a snažiť sa porozumieť jeden druhému.

Mladá redakcia v .týždni je na začiatku svojej cesty, časom sa bude rozrastať o redaktorov a externých spolupracovníkov, bude naberať nové pohľady a aj skúsenosti. Začnite sledovať jej aktivitu a buďte pri tom.

Jej členovia ocenia váš názor, rady alebo možné spolupráce. Neváhajte im napísať na mladi@tyzden.sk.

Veríme, že vás práca mladej redakcie osloví a tešíme sa na vaše reakcie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite