Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Žiarovský z KDH: Ukrajina by mala dostať jasne formulovanú „cestovnú mapu“​

.andrej Žiarovský .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Udalosti od kontroverzného bukureštského samitu NATO v apríli 2008 a obzvlášť udalosti posledného jeden a pol roka nám jasne ukázali, že geopolitickú bezpečnosť Slovenska nie je možné trvalo vyriešiť bez plnohodnotného začlenenia Ukrajiny do systému kolektívnej bezpečnosti euroatlantického priestoru.

nielen z pohľadu Ukrajiny, ale aj z hľadiska bezpečnosti a obranyschopnosti Slovenska a celej Európy je veľmi povzbudzujúce, že Francúzsko má skutočne ambíciu prevziať väčší podiel zodpovednosti za obranyschopnosť nášho kontinentu a ústami prezidenta Emanuela Macrona podporilo členstvo Ukrajiny v NATO. 

Je to obrovský posun od ambivalentného postoja prezentovaného vtedajším prezidentom Sarkozym v roku 2008. Otázka členstva Ukrajiny v NATO nestojí len na prebiehajúcej vojne s Ruskom, ale tiež na usporiadaní vnútorných procesov v štáte tak, aby boli kompatibilné so štandardmi NATO. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite