Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z PS: ​Na Slovensku si ľudia nevolia vládu, volia si parlament

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum

Samozrejme, že voľby majú byť už pred letom. Za júnový termín som hlasoval na mimoriadnej schôdzi NR SR koncom januára. Ak stihne parlament ešte raz k veci zasadnúť predtým, než bude pre účely júnového termínu neskoro, urobím tak znovu.

mojím hlavným dôvodom nie je tá často citovaná parlamentná smršť – ak máte v parlamente Igora Matoviča, Roberta Fica či Borisa Kollára, k rozvráteniu financií by prišlo bez ohľadu na to, či bude jedna schôdza alebo päť. Nezabúdajme, že koalícii Smer, SNS a Most-Híd stačila jediná schôdza v hodine dvanástej na schválenie 13. dôchodku za stovky miliónov. Ak chce dnešná koalícia preflákať miliardy, ktoré nemá, spôsob si nájde. 

Hlavné dôvody pre skorší termín volieb sú iné. Po prvé, ide proti duchu ústavy, že vláda, ktorá stratí dôveru demokraticky zvoleného parlamentu, si lážo-plážo povie, že ostane ďalších osem mesiacov pri moci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite