Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Milan Majerský, predseda KDH: Hodnoty a bezpečnosť za plyn nevymeníme

.milan Majerský .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Ruská agresia proti Ukrajine predstavuje morálne dno autoritárskeho režimu Vladimíra Putina. Ako predseda samosprávneho kraja susediaceho s Ukrajinou vidím kruté dôsledky tejto agresie každý deň. Ide o zúfalý pokus autoritárskeho režimu vrátiť sa do čias sfér vplyvu a odobrať krajinám právo na existenciu, sebaurčenie a slobodu rozhodnúť sa, do akých medzinárodných štruktúr chcú patriť.

koniec studenej vojny preskupil sily dvoch kedysi hlavných medzinárodných rivalov do dnešnej multipolárnej podoby. Súvisel s tým aj rozpad viacerých štátov vrátane samotného Sovietskeho zväzu. Vladimír Putin, ktorý podľa vlastných slov považuje rozpad Sovietskeho zväzu za geopolitickú tragédiu, sa vrátil k najhoršej sovietskej totalite z čias Stalina. Nielen svojou vojenskou agresiou na Ukrajine, ale aj neľudským a protizákonným vedením vojny namierenej proti civilistom, ktorej súčasťou sú bombardovanie civilných cieľov, popravy, mučenia, znásilňovania, rabovania a nútené deportácie.

Celý demokratický svet sa presvedčil, že s hodnotami viac nemožno obchodovať. Na vlastných chybách sme sa opäť uistili o tom, čo už dávno vieme: že ideológie majú svoje dôsledky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite