Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Miroslav Kollár, predseda SPOLU: Demokracia a jej inštitúcie sa musia začať brániť

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Rokovací poriadok a organizácia bezpečnosti v NR SR potrebuje urgentne zmenu. Všetky platné opatrenia týkajúce sa bezpečnosti v rokovacej sále NR SR počítajú aspoň s elementárnou mierou uvedomelosti a príčetnosti poslancov parlamentu.

v čase, keď sa schvaľovali dnes existujúce opatrenia, nik ani vo sne nepočítal s tým, že priamo v pléne bude sedieť skupina agresívnych extrémistov, ktorí jednoducho nebudú rešpektovať pokyny predsedajúceho. Nik nepočítal s tým, že rokovacej sále bude sedieť úderka násilníkov, ktorí viac ako mozog budú schopní použiť päste. Žiaľ, situácia sa zmenila.

Rýchlo treba upraviť Rokovací poriadok NR SR. Po rokoch diskusií potrebujeme konečne naozaj zriadiť parlamentnú stráž. Musím to byť dostatočne personálne a kompetenčne vybavený orgán, ktorý by na základe výzvy predsedajúceho schôdze mohol efektívne zasiahnuť voči násilníkom alebo poslancom,

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite