Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hipš zo Spolu: Tisíce ľudí na Slovensku nemuseli zomrieť a tisíce nemuseli oplakať príbuzných

.juraj Hipš .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

V strane Spolu sme vždy hovorili, že zdravotníctvo je zodpovedné iba za 20 percent zdravia a za zvyšných 80 percent sú zodpovedné ostatné faktory. Aj preto sme sa v našom volebnom programe zamerali najmä na prevenciu a reformu zdravotníctva, ktoré by malo reagovať na výzvy 21. storočia.

hovorili sme o podpore digitalizácie v zdravotníctve, lepšom zhromažďovaní dát a ich vyhodnocovaní. Hovorili sme o prepojení databáz, aby zdravotníci mali všetky infomácie na jednom mieste. Hovorili sme o lepšom informovaní obyvateľov od oficiálnych inštitúcií a boji proti hoaxom, nepravdám a podvodom, ktoré ohrozujú zdravie obyvateľov Slovenska. Navrhovali sme inovácie v ambulanciách, ktoré by sa týkali videokonzultácií, telemedicíny či odoberania vzoriek na diaľku. 

Vo februári 2020 sme ešte netušili, že náš program je v podstate hotovým dokumentom pre lepšie zvládanie pandémie. Netušili sme, ako veľmi prichádzajúca pandémia odhalí nedostatky systému. Pri pohľade na krajiny, ktoré boli úspešné v boji proti covidu, vieme identifikovať opatrenia, ktoré zachraňovali život. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite