Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Diaľková škola hoaxu: Ako písať o vojne

.martin Mojžiš .meme/hoax .spoločnosť

O špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine sa dá z konšpiračného hľadiska písať mnohými spôsobmi. Spoločné majú len to, že v každom z nich treba ako nepriateľa identifikovať USA a NATO. A potom už treba dodržiavať len jedno pravidlo: plyn až na zem a ideš, čo to dá.

Diaľková škola hoaxu: Ako písať o vojne OZGUR DONMAZ/GETTY IMAGES Napríklad o Ukrajincoch môžete napísať, že nedodržiavajú Rusmi vyhlásené jednostranné prímerie.

čo by to bolo za školu hoaxu, keby v nej nebola aspoň jedna lekcia venovaná vraždeniu na Ukrajine. Kto si aspoň trochu nekopne do obetí, nie je poriadny konšpirátor. Veď ak si nekopne, potom si treba položiť otázku, či by nakoniec nebol ochotný nechať na pokoji aj Židov. Ale kam by sme to došli?

Písať o Ukrajincoch a ich spojencoch sa dá všelijako, ale je nanajvýš vhodné zvoliť si hneď na začiatku jednu z troch polôh a tú už potom podľa možnosti neopúšťať. Prvá poloha je poctivý intelektuál, druhá nordický trpák, tretia úprimné hovädo. V prípade neodolateľného nutkania je možné polohy meniť, ale nikdy nie v rámci jedného textu. Rýchle striedanie polôh je znakom úplného diletantstva. Alebo, a to si zas treba otvorene priznať, obdivuhodného majstrovstva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite