Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.meme-nto týždňa: Putin postavil novú železnú oponu z káblov

.obézny Chrapúň .meme/hoax

Dnes máme ročné výročie vojny na Ukrajine. Samotný konflikt síce vypukol o pár mesiacov neskôr, no ekonomickú predohru Putin spustil 2021. Práve vtedy zo záhadných príčin začalo škrtenie dodávky plynu do Európy.

.meme-nto týždňa: Putin postavil novú železnú oponu z káblov

v októbri napríklad úplne vypol plynovod Jamal. Dnes už sú dôvody každému jasné. Len pár idiotov dookola opakuje, že za cenami plynu stoja sankcie. Čo možno pochopiť. Pretože mať súčasne pozitívny vzťah k pravde aj k Putinovi nie je možné. Ale čo sa vlastne deje? 

Pred sedemdesiatimi šiestimi rokmi Winston Churchill vo svojom prejave na univerzite vo Fultone jasnozrivo popísal, čo sa v Európe deje. Starý kontinent (a následne celý svet) rozdelila železná opona. Politický inštinkt britského buldoga sa nemýlil.

Tento rok v Európe vyrástla druhá železná opona. Namiesto ostnatých drôtov je tvorená káblami bez elektriny či potrubiami bez plynu. Útoky na energetickú infraštruktúru v Európe, či ničenie elektrární na Ukrajine nie sú žiadnym dielom náhody ani pomsta starca v Kremli.

Putin presne vie, čo robí. Pretože on sám chápe najlepšie, že to podstatné sa od studenej vojny nezmenilo. Na jednej strane opony stojí demokratický svet.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite