Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tip na výlet? Vydajte sa do ríše ticha a zubrov

.michal Čop .lifestyle .hlas východu

Kto chce opustiť civilizáciu, nemusí ísť na kraj sveta. Stačí navštíviť Poloniny a Vihorlatské vrchy. Napríklad vrcholy Vihorlatských vrchov ako Sninský kameň či Vihorlat poskytujú jedny z najvzdialenejších výhľadov na Slovensku. 

Tip na výlet? Vydajte sa do ríše ticha a zubrov commons.wikimedia.org/Miro Buraľ

za jasného počasia odtiaľ dovidieť až po Tatry a južne dokonca až do Rumunska. Očarí vás aj sopečné jazero Morské oko a v jeho okolí rašeliniská s unikátnymi biotopmi.

V Poloninách je najkrajšie na Ďurkovci: okrem krásneho výhľadu na jeho vrchole v lete osviežia čučoriedky. No najviac v kurze je tu výlet na Kremenec, najvýchodnejšie položené miesto Slovenska, bod, kde sa stretá slovenská, poľská a ukrajinská hranica. 

Tí zdatnejší odtiaľ môžu pokračovať ďalej po hrebeňovke, kde narazia okrem aj na unikátnu obchodnú cestu Porta Rusica, vybudovanú ešte za čias Márie Terézie. Tichom minulosti dýchajú vzácne pralesy so stromami starými stovky rokov, kde okrem zopár Čechov a Poliakov za celý deň často nestretnete živej duše.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite