Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozviažme polícii ruky!

.marek Boka .lifestyle .hlas východu

Pred pár rokmi, keď sa zdalo, že zmena v spoločnosti nepríde, som v deň volieb SZĽH organizoval v Bratislave hokejový protest proti starému vedeniu. Naivne som veril, že ak dodržím postupy pri organizovaní verejného zhromaždenia, nič mi nehrozí.

na proteste bolo viac policajtov, tajných a aj pripravených provokatérov ako protestujúcich. K jednému autu si ma dala predvolať najvyššia policajná šarža jednej z bratislavských častí mesta. Dvojmetrový šéf polície držal vysielačku a „náhodou“ sa z nej ozýval odkaz pre mňa... Ten hlas patril mediálne známej silnej osobe. Keď vyhrážky z vysielačky dozneli, policajt prehovoril z pozície svojej funkcie: „Pán Boka, veľa mojich chlapcov, čo vás tu strážia, vám fandí a verí, že bojujete za správnu vec. Aj mne ste sympatický... Ale moje pocity a pocity mojich mužov nie sú dôležité. Dôležité sú pocity ľudí, ktorí riadia túto krajinu, a tým vy nie ste sympatický vôbec! Mohol by som vám celý protest okamžite zrušiť. Ale ja si počkám na váš reálny prešľap, na jeden hodený kameň či rozmlátené okno, až potom zasiahnem. A v tom momente ste skončili!“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite