Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korupcia ničí túto krajinu

.marek Boka .lifestyle .hlas východu

Pred desaťročím si príbuzný našiel znamienko na nohe a v Michalovciach mu ho opakovane zle vyrezali. Z nezhubného znamienka sa stalo zhubné, rakovina mu prešla až do pľúc. Nastal boj o život a úplatky na každom kroku, za každý úkon, každé vyšetrenie.

pri prvej operácii pľúc na najlepšom pľúcnom oddelení na Slovensku dal jeho otec primárovi, ktorý ho mal operovať, obálku so sumou desaťtisíc slovenských korún. Na tú dobu obrovské peniaze. O pár minút prišiel na izbu nazlostený primár a hodil otcovi obálku do tváre, že drobné na cigarety nepotrebuje... Zúfalý otec onedlho doniesol tridsaťtisíc. Túto obálku celoslovensky uznávaný primár už nevrátil. Záchrana syna, ktorý práve doštudoval vysokú školu, vyšla otca na úplatkoch na vyše dvesto „litrov“. Poslednú operáciu však poisťovňa už odmietla schváliť a chlapec po roku zomrel v bolestiach.

Prípad, žiaľ, nie je výnimkou. Spolužiak má manželku, ktorá po poslednom pôrode trpí závratmi a stráca rovnováhu. Po roku chodenia po vyšetreniach a čakania v radoch, kde vás napokon len pošlú ako horúci zemiak na ďalšie oddelenie, stratíte ilúzie o slovenskom zdravotníctve. Nakoniec zúfalý manžel rezignoval a dal znudenému doktorovi úplatok. Tomu zasvietili oči a „poďakoval“ sa slovami: „Práve ste ma začali zaujímať.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite