Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vidíme sa na Pohode v stane .týždňa

.martina Bolibruchová .lifestyle

V stane .týždňa budete tento rok opäť od rána do zotmenia stretávať ľudí, ktorí vám majú čo povedať. Program je vyskladaný z 18 diskusií, 2 kvízov, workshopu a obľúbeného pozorovania hviezd a Mesiaca. Prinesieme aj knihy z nášho vydavateľstva a veľkú pohodovú zľavu na predplatné.

Vidíme sa na Pohode v stane .týždňa archív týždeň

stan .týždňa nájdete ľahko, bude tradične hneď za hlavným Urpiner stageom. vedľa stanu Rádia_FM.  

Pri príležitosti 23. ročníka festivalu Pohoda sme pre všetkých pripravili aj špeciálnu limitovanú ponuku – predplatné .týždňa s 23 % zľavou! Predplatné si môžete kúpiť  už dnes až do skončenia festivalu Pohoda. 

PIATOK

10.00 -  10.50 .filmový kvíz: Stopy Slovenska v svetovej kinematografii

Piatkové ráno sa začne filmovým kvízom, v ktorom s Jurajom Malíčkom a Elenou Akácsovou odhalíte stopy Slovenska v svetovej kinematografii. 

11.00 - 11.50 .môžu deti z chudoby prospievať v škole rovnako ako tie vaše?

Ak majú chudobné deti v škole zlé známky, neznamená to, že sa málo snažia. Alexandra Giňová a Pavel Hrica z OZ Cesta von vysvetlia, aké následky má chudoba na vývin detí. Predstavia inovatívny program, ktorý pomáha deťom z chudoby priblížiť sa k štartovacej čiare ich vrstovníkov ešte pred nástupom do školy.

12.00 - 12.50 .čo je v láske a sexe normálne?

Pravé poludnie už tradične patrí Elene Akácsovej a jej diskusii o sexe. Tento rok s MUDr. Danicou Caisovou preberú, čo je v láske a sexe normálne. 

13.00 - 13.50 .podcastová revolúcia na Slovensku

Tvorcov podcastov na Slovensku neustále pribúda. Prečo je to tak? Akú prípravu a technické vybavenie si vyžaduje tvorba podcastovej epizódy? A má slovenské podcasty vôbec kto počúvať? Dominik Harman sa bude pýtať Martiny Tomašovičovej a Filipy Donaldson, ktoré tvoria úspešný Počuj podcast.

14.00 - 14.50 .humorné .zákulisné reči

Michal Magušin si pozval hostí, ktorí sa na politiku dokážu pozrieť s humorom. Zloženie Juraj Kemka, Tomáš Hudák a Eugen Korda prinesie na Pohodu tú správnu pohodu aj napriek (alebo práve vďaka nej?) politickej téme. 

15.00 - 15.50 .polarizácia, dezinformácie a návrat mečiarovských zombie

Prekvapivé víťazstvo Zuzany Čaputovej v marci vzbudilo v značnej časti liberálnych elít a novinárov pocit eufórie. Slovensko sa dostalo do pozornosti svetových médií ako príklad krajiny kde progresívne myšlienky dokázali poraziť populizmus. Toto je však len jedna časť príbehu. 

Dezinformačné médiá sa stali štandardným komunikačným kanálom. Konšpirácie a dezinformácie sa presunuli z internetu do hlavného politického prúdu. Počet hlasov tých, ktorí odmietajú súčasné usporiadanie spoločnosti, narastá. Hrozí nám 30 rokov od pádu komunizmu návrat k typu politiky pred vstupom do EÚ a NATO?

16.00 - 16.50 .media freedom in Europe: Are we losing the battle for truth? (EN)

Do stanu .týždňa prídu aj novinári James Shotter z Financial Times a Nick Thorpe, korešpondent BBC. Náš redaktor Filip Minich sa s nimi bude rozprávať o slobode médií v Európe a najmä o pravde a zápase o ňu. Táto diskusia bude prebiehať v angličtine, príďte aj so svojimi zahraničnými priateľmi!

17.00 - 17.50 .pod Lampou 30 rokov od novembra 1989 a dnešok

Rok 2019 je už tridsiatym rokom našej slobody. Akých tridsať rokov to bolo a kde sme dnes? Pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie sa stretnú Štefan Hríb, Martin Bútora a Peter Zajac. Špeciálne live vydanie relácie .pod lampou začína o 17.00 hod.

18.00 - 18.50 .fotografi ocenení v Slovak Press Photo 2019

SLOVAK PRESS PHOTO je fotografická súťaž prinášajúca autentické svedectvo o živote tak, ako ho vidia tvorcovia žijúci na Slovensku a v okolitých krajinách. Jej cieľom je umožniť verejnosti byť očitým svedkom udalostí a javov uplynulého roka. 

V minulom roku takou udalosťou bola, bohužiaľ, smrť dvoch mladých ľudí. Tomáš Benedikovič, Boris Németh a Robert Barca, víťazi tohto ročníka súťaže, budú hovoriť o témach, ktorým sa venovali a okolnostiach, za ktorých ich fotografie vznikli. 

19.00 - 19.50 .trendy v cestovaní - AirBnB vs. cestovky

Máme pre vás aj letnú cestovateľskú tému. Bývať v byte cez AirBnB alebo sa pri cestovaní spoľahnúť na cestovku? Diskusiu so zástupcami BUBO Ľubošom Fellnerom a Jurajom Ondrejčíkom bude viesť Dominik Harman. 

20.00 - 20.50 .kampaňový bizár na Pohode

Čakajú nás mesiace predvolebnej kampane. Tá vždy prinesie nejaký bizár. Prehľad toho najlepšieho, alebo skôr najšialenejšieho z predvolebných kampaňových videí prinesú politickí marketéri Michal Novota a Anna Šovčíková.

SOBOTA

10.00 - 11.50 .workshop  Ako sa brániť dezinformáciám?

Sobotu začneme aktívne  workshopom o tom, ako sa brániť dezinformáciám. Každý druhý Slovák verí konšpiráciám a až 69 % si myslí, že mainstreamové média klamú a prekrúcajú fakty. Myslíte si, že dokážete rozpoznať dezinformácie a hoaxy? Otestujte s nami vaše mediálne schopnosti.

12.00 - 12.50 .slovenský film – čo vlastne znamená kvalita v kinematografii?

Slovenský film nemal v širokej verejnosti pozitívne renomé, čo sa však počas posledných rokov mení. Filmov vzniká viac, divácky záujem o ne stúpa tiež. O tom, čo vlastne znamená kvalita v kinematografii a o slovenskom filme, prídu rozprávať režisér Martin Šulík, režisér a producent Ivan Ostrochovský a riaditeľ Audiovizuálneho fondu Martin Šmatlák. 

13.00 - 13.50 .fenomén doby – Hádžeme extrémistov do jedného vreca? 

Ako komunikovať s radikálmi? Ako predchádzať radikalizácii mladých? Sociálna pracovníčka z Mládeže ulice Karin Andrášiková a Lukáš Zorád, pracovník v oblasti riešenia hodnotových konfliktov, prinesú svoj pohľad na riešenie problému mladých extrémistov.

14.00 - 14.50 .čo sa deje v hokejovej šatni?

Ak vás zaujíma, čo sa deje v hokejovej šatni, príďte do nášho stanu v sobotu o druhej. Bývalý hráč NHL, aktuálne televízny komentátor a expert RTVS Boris Valábik bude otvorene rozprávať o zákulisí profesionálneho hokeja. 

15.00 - 15.50 .spojené štáty európske

Spojené štáty európske – utópia, nevyhnutnosť či nezmysel? Bývalá premiérka Iveta Radičová a profesor Katedry politológie  UK Jozef Bátora budú diskutovať s redaktorom .týždňa Filipom Minichom.

16.00 - 16.50 na cestách LIVE: Černobyl: svojráz jadrovej turistiky

Černobyľ spôsobil seriálový a následne cestovateľský ošiaľ. Martin Dubeň, cestovateľ, ktorý organizuje zájazdy do Černobyľa, sa bude rozprávať s Michalom Novotom o svojráze jadrovej turistiky. 

17.00 - 17.50 .kvíz so Slavom Hlásnym – príďte sa s nami zahrať! 

Obľúbený kvíz s rekordmanom zo súťaže Duel Slavom Hlásnym vás čaká aj na Pohode. Príďte sa s nami zahrať!

18.00 - 18.50 Pohoda so židom, moslimom a kresťanom: Dá sa brať náboženstvo s humorom? 

Stretne sa žid, moslim a kresťan… nie je to začiatok vtipu, ale diskusia v našom stane. Dá sa brať náboženstvo s humorom? To vám osobne povedia Michael Szatmary, Azim Farhadi a Róbert Bezák. 

19.00 - 19.50 .(ne)dostupné bývanie? 

Životné cesty žien po celom svete sa začínajú doma. Aj keď niekde sú ťažšie ako inde, všetky spája túžba po domove. O (ne)dostupnom bývaní žien po celom svete budú diskutovať riaditeľ organizácie De Paul Jozef Kákoš, Veronika Redáková z Ministerstva dopravy a výstavby SR a Tomáš Kelley z Habitat for Humanity. 

20.00- 20.50 .sloboda 30 rokov po revolúcii

Slobodu 30 rokov po revolúcii si pripomenú svojimi príbehmi Martin M. Šimečka, Mirek Vodrážka a mladý dokumentarista Jakub Julény. 

po zotmení

Po zotmení budete mať možnosť s Michalom Novotom a OZ Slovenské planetáriá pozorovať hviezdy a Mesiac, na ktorom sme prvýkrát pristáli pred 50 rokmi. Oslávte s nami toto vzácne výročie aj samotnú Pohodu v stane .týždňa! 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite