Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Noc v múzeu nemusí existovať iba vo filme. Zažite ju

.ivana Šalgová .lifestyle

Viac ako 100 expozícií na Slovensku a stovky ďalších po celej Európe sú dnes otvorené do neskorých večerných hodín. Pre návštevníkov pripravili špeciálne výstavy, workshopy, premietania či nočné prehliadky. Niektoré múzeá otvoria aj svoje neprístupné priestory.

Noc v múzeu nemusí existovať iba vo filme. Zažite ju Digitálna galéria Poliankovo/SITA Priestory novootvorenej digitálnej galérie Poliankovo v Tatranskej Polianke, ktorá je unikátom strednej Európy. Návštevníci môžu vďaka digitálnym expozíciám napríklad prejsť severný pól.

slovenská národná galéria bude otvorená do polnoci a romantické večerné prehliadky si budete môcť užiť aj na Bratislavskom hrade, Bojnickom zámku alebo v kaštieli vo Svätom Antone. 

Slovenské múzeá a galérie sa v sobotu 18. mája pridávajú k podujatiu Noc múzeí a galérií, ktoré sa koná pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa múzeí. Niektoré prehliadky budú jedinečnou príležitosťou nahliadnuť do kuchyne múzejníkov.

Lákadlom Noci múzeí a galérií sú miesta, na ktoré sa bežne nedostaneme. Napríklad mestské divadlo P. O. Hviezdoslava v Bratislave otvorilo svoj kryt CO. Namiesto úniku pred vojnou tam ale návštevníci zažijú únik pred realitou a môžu sa nerušene ponoriť do komiksových príbehov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite