Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dovoľme regiónom dobehnúť Bratislavu

.marek Boka .lifestyle .hlas východu

Keď som bol malý chlapec, michalovský šport vo všetkom zaostával. Asi najmarkantnejší rozdiel bol v hokeji, keď košickí chlapci naložili Michalovčanom aj dvadsať gólov za zápas.

Dovoľme regiónom dobehnúť Bratislavu Milo Fabian/SITA

byť poslušným športovým outsiderom bolo  bežným javom. Michalovskí muži hrali nižšiu súťaž a na Košice, Bratislavu či Trenčín sme vzhliadali ako na mužstvo z inej galaxie. Tvrdou prácou všetkých trénerov, rodičov a detí sa po desaťročiach rozdiel gólovej nádielky znížil na polovicu. No stále sme boli malé provinčné mesto odsúdené na prehry. Keď mi pred desaťročím mladý naivný tréner mládeže povedal, že jeho cieľom je porážať Košice či Slovan, nebol som schopný uveriť jeho slovám. Celé hokejové Slovensko sa nám smialo. Bola to taká šialená a nesplniteľná predstava, akoby sme chceli ekonomicky dobehnúť Bratislavu. No na športe je nádherné to, že ak tvrdo pracujete, tak môžete dokázať nemožné. Dnes michalovskí hokejisti a futbalisti vedia poraziť každého. Naše hádzanárky sú pravidelne majsterkami Slovenska. Mladí kickboxeri sú majstrami Európy. Niekedy prehráme, no určite po vyrovnanom a napínavom stretnutí, keď na ihrisku necháme všetok náš zemplínsky temperament.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite