Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hovorme si pravdu a porazíme zlo

.marek Boka .lifestyle .hlas východu

Pravda zvíťazí iba vtedy, ak sa hovorí a žije aj vo verejnom priestore. Bez nej demokracia neexistuje. Mal som šťastné komunistické detstvo. Cez týždeň som bol hrdý pionier, v nedeľu som sa tešil na omšu v dedine u babky. 

cez deň rodičia pracovali vo veľkej socialistickej fabrike, večer sme sa pred spaním spoločne modlili. Tie dva svety mi ako desaťročnému  chlapcovi nepripadali ako protiklady. Až raz sa nás triedna učiteľka spýtala, kto chodí do kostola. Automaticky som hrdo zdvihol ruku. Od tohto momentu bolo moje bezstarostné detstvo preč.

Ďalšiu nedeľu mal pán farár nádhernú kázeň o mučeníkoch, ktorí sa za svoju vieru nebáli položiť aj život. Po omši sa ma babka spýtala, čo bolo v škole. Pravdivo som jej spomenul aj nevinné zdvihnutie ruky, ktorou som sa prihlásil k Ježiškovi. Babka v momente začala nadávať, či chcem, aby otca vyhodili z práce a komunistickej strany. Pripomenul som babke dnešnú bohoslužbu, že máme byť hrdí na Ježiška. No moja babička, najzbožnejší človek na svete, mi v tom momente jednu riadne vylepila. „Šak ty čekaj, povim ci ocovi, co ši zaš vystrojil.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite