Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrel svetoznámy módny návrhár Karl Lagerfeld

.redakcia .lifestyle

Informoval o tom francúzsky denník Le Figaro.

Zomrel svetoznámy módny návrhár Karl Lagerfeld /Lionel Cironneau/AP Photo/FIle/SITA Fotografia z roku 1986 - ikona Chanel s vtedajšími najlepšími modelkami sveta

lagerfeld sa narodil v roku 1933 v nemeckom meste Hamburg, ako 20-ročný sa presťahoval do Paríža. O niekoľko rokov neskôr začal po výhre v módnej súťaži pracovať pre uznávaného návrhára Pierra Balmaina. 

Podľa televízie Sky News Karl Lagerfeld zomrel v utorok ráno v súkromnej Americkej nemocnici v Paríži, kde ho hospitalizovali v pondelok.

Špekulácie o Lagerfeldovom zlom zdravotnom stave sa šírili už niekoľko týždňov, najmä po tom, ako sa v januári nezúčastnil na módnej prehliadke značky Chanel v Paríži, čo bolo oficiálne zdôvodnené jeho únavou. Stalo sa tak vôbec po prvý raz od roku 1983, keď sa Lagergeld stal kreatívnym riaditeľom spoločnosti Chanel.

Aby rozptýlil obavy svojich fanúšikov Lagerfeld poslal video, v ktorom Carine Roitfeldovej, bývalej šéfredaktorke francúzskej verzie časopisu Vogue, blahoželal k úspechu jej nového magazínu CR Fashion Book.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite