Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 35/2018

.lifestyle .treba

TREBA SI VYROBIŤ ayran ● TREBA POCHOPIŤ low cost buržoáziu ● TREBA KOMUNIKOVAŤ medzi kultúrami ● TREBA POZERAŤ FILMY na festivale Cinematik ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Do tla!

TREBA SI VYROBIŤ ayran

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s naším spolupracovníkom Andrejom Žiarovským rozprávali aj o tom, čo najnezvyklejšie má v chladničke: „V chladničke mám ayran. To je turecký nápoj z jogurtu. U nás sa kupuje ťažko, ale dá sa namiešať aj doma. Stačí na to biely grécky jogurt a soľ. Jogurt treba rozriediť vodou v pomere 2:1, osoliť – a to dosť osoliť, môže sa tiež kvapnúť štipka uhorkovej vody. Nemá chybu, najmä v tomto počasí. Keď som v Turecku, mám spotrebu 1,5 litra denne.“ Ak sa vám to zdá príliš zložité, ayran sa dá kúpiť aj cez internet či u susedov v Česku a Poľsku.  

TREBA POCHOPIŤ low cost buržoáziu

Už 15. ročník putovného filmového festivalu Kinobus mieri do Pienin, stopovať low-cost buržoáziu. Dva autobusy počas 4 dní (30. 8. – 2. 9. 2018) navštívia 3 obce: Spišskú Starú Ves, Jarabinu a kúpele Vyšné Ružbachy.  V pláne je minerálny spev v podaní speváckeho zboru Bolku vo Vyšných Ružbachoch, goralsko-rusínsky kvíz s divadlom Ramagu, premietania filmov v kinách Pokrok, Tatra a Partizán.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite