Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Entschuldigung, aber nein

.filip Olšovský .lifestyle .dovolenka

Vraj je to mesto, ktoré má vo verejnom priestore najviac reklám na kultúrne podujatia. Je to možné – každá lampa v centre je oblepená pozvánkou do Albertiny alebo Museumsquartieru. 

vraj je to tiež mesto, v ktorom sa najlepšie žije. Aj to je možné, no pokiaľ máte šesťdesiat rokov, rakúsky dôchodok a von vychádzate len za svetla. Lebo inak je Viedeň po šiestej popoludní je ako dokonalý set zombie filmu – prázdne ulice plné luxusných výkladov, za sklom sa blyští zlato a vonku sa kotúľajú stohy sena.
Vo Viedni je napríklad veľa dobrých koncertov. Väčšina veľkých, ale aj menších kapiel z Anglicka či Ameriky zahrnie Viedeň do svojej šnúry, zatiaľ čo na Bratislavu si spomenie možno desatina z nich. Viedeň má stále relatívne nový štadión, veľkú Stadthalle aj atmosférické kluby ako Flex alebo WUK. Vyberte sa však do takého Flexu na koncert a zistíte, že dobrá polovica z návštevníkov sú Slováci.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite