Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď je robota urobená po cigánsky

.juraj Brecko .lifestyle .hlas východu

Aj na Zemplíne je o dobrých majstrov núdza. Mnohí majú veľa zákaziek – hovorí sa, že dobrého majstra si treba objednať niekoľko mesiacov vopred. No aj tak sa často začiatok práce predlžuje.

na východe máme jedno štipľavé príslovie: „Každý majster je cigán“. Čo znamená – majstri si naberú množstvo zákaziek, nestíhajú a potom dookola odďaľujú čas nástupu. Zákazníci strácaju trpezlivosť. A vtedy si s trpkosťou uvedomia a na vlastnej koži overia pravdivosť príslovia. Ale naozaj je to tak?  

Podelím sa o moju skúsenosť, ktorá mala opačný efekt. V polovici júla minulého roka sme sa rozhodli vydláždiť dvor. Chcel som to mať hotové čím skôr. Po prieskume na internete som si vybral vranovskú firmu TWIN SERVICE. O pár dní po prvom kontakte prišli dvor premerať. Dali prijateľnú ponuku s tým, že do dvoch týždňov sú schopní  nastúpiť. To ma milo prekvapilo, lebo na majstrov sa predsa aj na východe čaká dlho. Majiteľ firmy povedal, že majú niekoľko murárskych partií, preto dokážu rýchlo zvládať aj väčšie množstvo zákaziek.. A naozaj nastúpili v dohodnutom termíne. V ten deň prišiel najprv vedúci a o chvíľu za ním dodávka s majstrami. Vedúci sa tesne pred ich príchodom spýtal, či nám nebude prekážať, že sú to Rómovia. Prekvapilo ma to, ale dal som im šancu. A neoľutoval som. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite