Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Praha skrytá v matrioške

.matúš Dávid .lifestyle .dovolenka

Keď mi Praha pred rokmi prirástla k srdcu, nebolo to pre orloj, Vltavu či hrad. Stalo sa to vďaka láske k jednej žene, slovenskému folklóru v podaní pražskej Limbory a tamojšiemu divadlu. 

prechádzky na Petříne, Vyšehrade či Letné nás síce vo dvojici nikdy neomrzia, no v niektoré ročné obdobia je, skrátka, lepšie sedieť v treťom rade vyhriateho divadelného hľadiska. Hodiny sme takto presedeli v Divadle na Vinohradech, pod Palmovkou, v Palace či Dejvicích, do Činoheráku sa chodíme za pár korún „na stojáka“ zasmiať dodnes. No vždy, keď podvečer do niektorého z divadiel kráčame uličkami v okolí Václavského či Staromestského námestia, vrátane známej Kráľovskej cesty, rozladí ma aj rozčúli tá ich čudná gýčová podoba. Na davy turistov sa sťažovať nebudem, veď ani ja tam nie som domáci. Prekážajú mi však tie nevkusné a nelegálne umiestnené reklamy, nablýskané výklady a lacný, tuctový sortiment na predaj.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite