Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Skrytý poklad Talianska

.matúš Baňovič .lifestyle .dovolenka

Cez leto sme chceli ísť k moru, no zároveň sme hľadali nejaké špeciálne miesto. Nakoniec sme aj našli, no nebolo to more, ale jazero. Jediný rozdiel však bol len v sladkej vode.

Skrytý poklad Talianska LIANEM/ALAMY/PROFIMEDIA Jazero Como sa nachádza v údolí medzi horami na severe Talianska.

sú štyri hodiny ráno a pomaly sa končí jedna z horúcich augustových nocí. Sadli sme si s priateľkou do auta a rozospatí vyrazili na takmer deväťapolhodinovú cestu do našej dovolenkovej destinácie. Nie, nie je to „slovenské“ more v Chorvátsku. Ideme na sever Talianska, nad Miláno, kde sa medzi horami rozprestiera obrovské jazero Como. Prechádzame zobúdzajúcim sa Rakúskom po bezproblémových diaľniciach, vstupujeme do hôr, aby sme z nich vystúpili na talianskej strane do rozpáleného predpoludnia. Diaľnica sa čoraz viac zapĺňa autami ako prechádzame popri slávnych Benátkach cez známu shakespearovskú Veronu až k Bergamu. Tam je premávka naozaj hustá, typická talianska. 

Je to prvá dlhšia cesta autom, ktorú musím odšoférovať, mysliac si, že najväčší stres ma čaká práve na diaľnici. Mýlil som sa. Jazero Como je v horách, čo okrem iného znamená, že cesty sú vytesané do skaly a sú naozaj, ale naozaj úzke.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite