Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Games of Dubrovnik

.denisa Gdovinová .lifestyle

Chorvátske mestečko Dubrovnik som navštívila pred tromi rokmi a aj keď sa úpenlivo snažím, veľa si z tejto návštevy nepamätám.

bol koniec júla a v horúcom slnku sa už tretia ulička v historickom centre Dubrovnika nedala rozoznať od tej prvej. Ak návštevník nie je chránený klobúkom, môže ľahko prepadnúť paranoidnému pocitu, že sa ocitol v kulisách Truman Show. Tam, kde funguje paralelná predražená ekonomika, kde trojuholník pizze stojí aj päť eur, kde je na nechutnú zmrzlinu trojmetrový rad a namiesto mačacích hláv sa šliape po magnetkách. 

Dubrovnik je v podstate krásne prímorské miesto, veď svoje majestátne scény tu nakrúca dokonca seriál Game of Thrones. Ale nakrúca sa tu hlavne v zime, keď sa Dubrovnik zmení na mesto duchov. V lete z krásnej scenérie vysajú život turisti, ktorí v tisíckach každú hodinu vychádzajú z lodí a ako hrozivé cunami zaplavia stánky so suvenírmi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite